Poëziebus Dichterspodium

Tim Albus

Tim Albus - Verdorven Woordenaar (Rotterdam)
Gaat tot op het bot/But en waar het kan verder. Hij kaapte in 2015 de Poëziebus en claimde een plaats voor een gedicht in de bundel en een podiumplek op menig locatie. Bewerkt overal en nergens zijn boekje en als het kan zijn publiek met een pen als zwaard. Verse ideeën uit zijn leven gegrepen en vers geschreven wat op zijn hart/bord ligt. Het zijn vereeuwigde mo(nu)mentopnamen. Als man met het boekje ver(r)ast hij menig publiek met weinig woorden. Tim wordt overal achtervolgd door dichters, weent omdat er geen wifi is, en doet aan improtheater. Hij is al eens door een nepdronken act uit de Kavka gesmeten te Antwerpen. Verder gijzelt hij graag het publiek, sluit ze op en onderwerpt ze aan zijn werk. De wereld is zijn speeltuin, en met zijn poëzie beleeft hij levenslang de eeuwige jeugd.

Andrew Cartwright (Tilburg)
Andrew Cartwright (1966) is Britse Tilburger. Hij is dichter / schrijver / kunstenaar en heeft deelgenomen aan talloze projecten, tentoonstellingen en performances, waaronder Kunstmaan, Stukafest, Project Baksteen, en L’Avventura Stadswandeling. Hij is ook redactielid geweest van literair blad De Titaan en jureert regelmatig bij poëzieslams zoals Tilburg Dichttalent en Podiumvlees. Andrew schrijft zowel in het Engels als het Nederlands, en vaak in een hybride versie van de twee talen. Hij heeft twee bundels gepubliceerd: ‘een half-pipe voor een mier’ in 2011 en ‘The Trent Dutchie Translations’ in 2015.

Gert Vanlerberghe (Antwerpen)
Dichter en romanschrijver – Als een Ballon (2012), Verdwenen (2015), Nachtprater (te verschijnen in 2017). Presentator en organisator van het Antwerpse poëziepodium Ballonnenvrees. Zelf staat hij ook in binnen- en buitenland op de planken als dichter en slam poet: van Ieper over Groningen tot Hasselt. Hij reisde mee met de Poëziebus, zat bij Vitalski’s Stand-Up Tragedy en was performer op De Nacht van Pafke en De Nacht van Dada. Ballonnenvrees verzorgde het poëtische luik van het eerste Antwerpse Fringe Festival. Hij werkt samen met muzikanten, Melting Time, Tegen Beter Weten In, Veston, en leden van Sukilove. Met Butsenzeller vormt hij het poëtisch-muzikale duo Hersencellen. En nog meer, te veel om op te noemen.