Michiel Ubels met Performance ‘Koffie en Cake’

Koffie en Cake

Regie: Michiel Ubels; Illustraties: Krista Smulders; Muziek en tekst: Fran Hoebergen.
Tijdens deze absurdistische PowerPoint presentatie getiteld Koffie en Cake wordt het publiek getrakteerd op verschillende fabels, wijsheden, speeches, pitches, raps, recepten, mantra's, bezweringen, gedichten en dierenfeiten onder het feestelijke genot van een bekertje koffie en een plakje cake. Michiel Ubels maakt films met terugkerende elementen als falen, zwarte humor, ongemak en seksuele spanning waarin het onderscheid tussen fictie en documentaire vaak onduidelijk is. Werkt meestal met onvoorbereide amateurs die hij in een volledig geënsceneerde setting plaatst om spannende en onvoorspelbare situaties uit te lokken.
Door verschillende vormen van manipulatie daagt hij de toeschouwer uit om een standpunt in te nemen over de situaties die zich ontvouwen.

Bekijk zijn werk via: www.michielubels.nl. Krista Smulders schept pittige textuurrijke werelden die gevuld zijn met onvoorspelbaarheid en absurditeit. In de vorm van kleurrijke schilderijen, flamboyante sculpturen en ruimtelijke installaties brengt zij totaal uiteenlopende voorstellingen samen tot eìeìn sterk geheel. Bekijk haar werk via: www.kristasmulders.nl. Fran Hoebergen experimenteert met het combineren van installatie, performance, video, muziek, poëzie en de rol van de toeschouwer. Mensen, dieren en dingen worden hierin op speelse wijze met elkaar vermengd waardoor herkenbaarheid en onverwachtse vervreemding met elkaar botsen. Hij beschouwt zijn wereld als 'Een mystieke dimensie tussen breinscheten en materie'.
Bekijk zijn werk via: www.franhoebergen.com

Duration
15minutes